Sase zambete si 40 de saci de ciment


Sper ca v-am facut curioși cu titlul articolului și în continuare veți avea puțină răbdare să citiți o scurtă întâmplare.

Eram ieri la birou și aveam pagina de Facebook deschisă. La un moment dat îmi sare în ochi o postare publică, a unui anume Bogdan prin care cerea ajutorul prietenilor, să ajute o familie.

Mi-am propus să aflu mai multe și cu gândul să îl ajut, l-am adăugat ca prieten pe Facebook. Aseară mi-a scris următorul mesaj:

Salut, imi cer scuze ca iti scriu fara sa ne cunoastem dar, nu o fac pt mine, o fac pt niste suflete chinuite& nevinovate !! Am vazut ca ai postat ceva cu in legatura cu firma X, aș dori să vorbesc și cu persoana Y care are ferma la 500m de copii ăstia nenorociti de soartă și să înteleaga si el cu adevarat ce incercam sa facem pt ei, ne-ar fi de mare ajutor persoana Y, eu îl cunosc personal pe el dar nu îndrăznesc să-l abordez și nici Facebook nu are. Ai vreo solutie cum sa ajunga realitatea asta crunta la persoana Y? Un utilaj de sapat, niste balastru și ciment ne-ar unge la inimă !! Multumesc.”

După cum puteți observa am încercat pe cât posibil să nu dau numele firmei și nici a persoanei, pentru că asta contează mai puțin.

I-am cerut un număr de telefon și l-am sunat instantaneu. Mi-a zis că vrea să contruiască o casă modestă până de Craciun pentru această familie și că ar mai avea nevoie de niște materiale. Orice ajutor ar fi binevenit. Cel mai mult însă au nevoie de 40 de saci de ciment. Și în acel moment i-am zis că am să fac tot posibilul să îl ajut.

Este vorba despre o familie din localitatea Broșteni, comuna Vlădeni. Șase copii (Stefanel in varsta de 7 ani, fratele lui mai mic, Mihai, are aproape cinci ani, Vlăduț de 11 ani, Marin de 12 ani, Florin de 13 ani si Todirel, 15 ani) stau ghemuiți într-o plapumă cârpită, pe un pat de scânduri. Ei au fost părăsiți de mamă și sunt crescuți de tată și de bunică. Bunica, în vărsta de 81 de ani, îi îngrijește și din pensia de 150 de lei hrăneste cele șase suflete.

Bunica

Mai jos îl puteți vedea pe Bogdan și pe copii.

Bogdan si copiii

Așadar, dragi prieteni/cititori/necunoscuți, m-am gândit să punem mână de la mână și să ajutăm această cauză, să construim casa până de Crăciun. Mai jos o puteți vedea pe cea actuală. Nu știu cum vă petreceți Crăciunul, însă mie mi se rupe sufletul să văd condițiile în care trăiesc.

Casa1
Gest făcut de Bogdan este impresionant și trebuie să îl ajutăm.

Tot ce trebuie să faci este să donezi, împreună cu cineva sau cu prietenii, un sac de ciment, care costă maxim 25 de lei.

Primul sac deja l-am achiziționat eu. Au mai rămas 39 de saci pe care îi putem achiziționa până miercuri.

Cine este interesat să susțină această cauză, să ma contacteze pe Facebook, la telefon sau pe email.

PS: sunt singur că am numai cititori buni la suflet, mai ales că ați susținut și campania “Îmi dăruiesc ziua cadou

One thought on “Sase zambete si 40 de saci de ciment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *