Necesitatea antreprenoriatului

The Ultimate Success Summit, Sir Richard Branson, Robin Sharma, Nicu Enache, www.nicuenache.ro, business, antreprenoriat

Îmi aduc aminte cu drag de data de 9 mai 2012. O zi care în fiecare an te simți mai european, însă pentru mine a fost ziua în care am participat la The Ultimate Success Summit, la Sala Palatului, locul unde am gasit inspirație și energie de la doi lideri la nivel global: Sir Richard Branson, fondatorul Virgin Group și Robin Sharma, expert în leadership. Ajunsesem acolo printr-un concurs câștigt prin susținerea și bunătatea a peste 1000 de susțintori, organizat de către omul de afaceri Lorand Soares Szasz.

A fost momentul când am fost pus în față cu Sir Richard Branson în fața a 3 000 de oameni, printre care se numărau manageri, antreprenori și pasionați ai dezvoltării personale. A fost momentul care în interiorul meu o noua dorință s-a născut: dorința de a deveni antreprenor și răspunsul la întrebarea DE CE trebuie să devin antreprenor?

The Ultimate Success Summit, Sir Richard Branson, Robin Sharma, Nicu Enache, www.nicuenache.ro, business, antreprenoriat

The Ultimate Success Summit, 9 mai 2012

Consider că antreprenoriatul nu este necesar doar din prisma creșterii economiei unei țări, ci și prin faptul că antreprenoriatul vine la pachet cu abilități de leadership și cu siguranță o comunitate are nevoie de lideri. Și când mă gândesc la abilități, mă refer la acele abilități care te fac să iei inițitivă la nivel local, să vrei să aduci un impact pozitiv și să aduci o schimbare în interiorul tău și în oamenii din jur.

Spre final, pentru tine, cel mai important este să te intrebi de ce este necesar antreprenoriatul prin simpla întrebare de ce să devin antreprenor? A deveni antreprenor înseamnă responsablitate în primul rand față de tine, și apoi față de comunitate, înseamnă să îți canalizezi atitudinea, pasiunea, valorile personale și motivația către un scop. Acel scop care te schimbă pe tine și pe cei din jur. Scopul de a clădi o lume mai prosperă pentru cei ce vin din urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *