Imi daruiesc ziua cadou!

Imi daruiesc ziua cadou!

 

Imi daruiesc ziua cadou!

Eram ieri la birou si ma gandeam cu entuziasm ca ziua mea de nastere va veni si ca voi sarbatori alaturi de familie (macar telefonic), prieteni dragi si cunoscuti. In acelasi timp, mintea de copil ma trimitea cu gandul la posibilele cadouri pe care le voi primi. Insa in acel moment m-am gandit si mi-a venit ideea spontana de a-mi darui ziua cadou. Imi doream sa fac alaturi de mine si alte persoane fericite, persoane care sa se bucure cu mine de ziua mea de nastere. Mi-am zis in sine ca cel mai mult pot ajuta persoane defavorizate, persoane care poate nu si-ar sarbatori ziua intr-un mod cum obisnuim majoritatea.

Atunci am intrat pe Google si am cautat centre de plasament Iasi. Mi-a sarit in ochi Centrul de Plasament “Sf Iosif” un proiect social al Centrului Diacezan Caritas Iasi. Am intrat, am luat repede de la contact numarul de telefon al domnului Ionita Andrei, am iesit din birou si l-am sunat.

Mi-a raspuns o voce calda, de om bun. Imaginati-va ca l-am sunat si i-am spus ca ma numesc Nicu Enache, maine este ziua mea si vreau sa o fac cadou. A ramas putin surprins. Nu stiam mai nimic despre Centrul Diacezan Caritas, insa din spusele domnului Ionita, realitatea este crunta. Cel putin din punct de vedere financiar.

Dupa o discutie mai lunga, am ajuns la concluzia ca ar fi util sa se achizitioneze rechizite scolare pentru copii din centrul de plasament, deoarece in momentul de fata aceste lucruri sunt necesare.

Si de aici a pornit o campanie si va spun pe buna dreptate ca nu am gandit-o prea mult. Nici nu trebuie. Scriu acum aceste randuri si ceva din interior imi da energie si sper eu sa fie un succes. Succesul campaniei se masoara in a reusi sa strang o suma minima de 1 000 LEI. Asta inseamna ca cel putin 300 de persoane o vor sustine. 

Am numit-o “Imi daruiesc ziua cadou!”, este o campanie simpla si functioneaza astfel:

Daca imi urezi la multi ani pe orice retea de socializare, in special Facebook, iti iei angajamentul public ca vei dona minim 3 lei, rechizite sau fructe catre Centrul de Plasament “Sf Iosif” .Daca nu imi urezi la multi ani, nu iti iei niciun angajament public, insa  asta nu inseamna ca nu poti dona suma minima catre aceasta cauza.

Pentru colectarea acestei sume infime, insa care poate face o diferenta, exista 2 modalitati:

– ma contactezi telefonic (0755 805 861) si ne vedem sa imi dai banii personal, si pentru transparenta vom face o poza impreuna cu suma donata
– voi pune o cutie in biroul unde lucrez si poti veni oricand pe strada Traian nr. 10 la sediul September Media sau in Pacurari la sediul Cuptorul Moldovencei, sa pui banii in cutia sigilata.

La finalul zilei voi numara suma colectata, o voi face publica cu toata transparenta necesara si pana vineri va fi donata catre Centrul de plasament “Sf Iosif”.

Ce vei primi inapoi? Cu siguranta o satisfactie si mai mare decat un “La multi ani!” pentru mine. Insa pentru transparenta, voi face o lista publica cu persoanele care au contribuit la aceasta campanie.

Daca esti din alt oras, ma bucur daca ai dona pentru o alta cauza sau daca ai sa faci o fapta buna de ziua mea.

Sper sa iti placa ideea, insa ar fi deosebit daca nu ar ramane doar o idee, ci si o idee implementata, incheiata cu succes. Cred foarte mult in aceasta campanie si sunt sigur ca de ziua mea putem face o diferenta mica in buzunarul fiecaruia, insa cu siguranta o bucurie infinita in inimile altora.

Centrul Diecezan Caritas Iasi este o organizatie neguvernamentala, non profit , care incearca sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor defavorizate.

La multi ani mie!

Update: Astazi dimineata la ora am fost la centru si am reusit sa vorbesc mai multe cu domnul Andrei Ionita si sa semnez un act doveditor al campaniei.
pana in momentul de fata am strans suma de 135 lei, asta insemanand 13,5% din obiectiv.

Multumesc persoanelor de mai jos, insa si celor care au dorit sa ramana anoinmi!

Update 2: Avand in vedere ca raspunsurile si sustinerea celor din jur este destul de mare, voi tine campania deschisa pana maine la ora 20:00. 🙂

 

5 thoughts on “Imi daruiesc ziua cadou!

  1. Ce frumos gest! Lumea inca nu-i pierduta.
    Sper sa ajung si eu pe la Nicoleta sa pun ceva in borcan.

    • Multumesc mult pentru sustinere! Campania a fost un adevarat un succes si multe lucruri frumoase se vor mai realiza! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *